Social Workers S.M.I.L.E.

Social Workers S.M.I.L.E

Social Workers, Life Coaches S.M.I.L.E.
Anna Chalkia
Tenia Karakechagia

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

  • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων
Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων

Κοινωνική Καθοδήγηση

Κοινωνική καθοδήγηση




Κάθε μέρα ξυπνάς και υπάρχεις σε μία απέραντη γη, σ' έναν όμορφο πλανήτη, σε μία ξεχωριστή ζωή! Πολλές φορές αυτή η ζωή δεν είναι τόσο ρόδινη.. 
Αν όμως ήταν ρόδινη δεν θα ήταν συνάμα και βαρετή; 
Κάποιοι θα απαντήσουν "όχι" και κάποιοι άλλοι "ναι" Εσείς που απαντάτε "όχι" στο ερώτημα μου αισθάνεστε αρκετή κούραση και εξάντληση από μία καθημερινότητα σκληρή που βιώνετε, όμως μπορεί και όχι απαραίτητα. Εσείς που απαντάτε "ναι" επίσης μπορεί να βιώνεται την ίδια σκληρή πραγματικότητα, παρόλα αυτά να τη χρωματίζεται με πολύχρωμες μπογιές και να τη φτιάχνετε περισσότερο όμορφη απ' ότι μπορεί να είναι. Θα ήθελα να θυμάστε πάντα ότι γενικά στη ζωή μας τα πάντα είναι σχετικά! 
Ακόμη και τα πιο δύσκολα και τα πιο σκληρά αν χρειαστεί να μας φέρει η ζωή να βιώσουμε, μπορούμε να τα δεχτούμε πρώτα και μετέπειτα να τα χρωματίσουμε όπως αγαπάμε, όπως μπορούμε και όπως μας γεμίζουν με ηρεμία και γαλήνη. Την ηρεμία μας τη χτίζουμε εμείς, τη φροντίζουμε και την προστατεύουμε ώστε να μπορούμε να επιβιώνουμε σε κάθε αντιξοότητα της ζωής μας.
Τη δύναμη για να φροντίσεις εσένα και τη ζωή σου, την έχεις μόνο εσύ! Ξεκίνα να αγαπάς και να φροντίζεις περισσότερο εσένα και με έναν μαγικό τρόπο η ποιότητα ζωής σου θα βελτιωθεί! #S.M.I.L.E.

                                                           Άννα Χαλκιά

Μαθαίνω σημαίνει Ζω

Πόσο συχνά αναρωτιόμαστε σε τι θα μας φανεί χρήσιμο οτιδήποτε καταφτάνει στα αυτιά μας..;
Κι όμως οτιδήποτε καταφτάνει είναι χρήσιμο και ωφέλιμο αρκεί να το διαχειριστούμε θετικά 😊 Και η διαχείριση αυτή καθ'αυτή είναι θέμα μάθησης που είμαστε "υποχρεωμένοι" σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνουμε στη ζωή μας να τη γνωρίζουμε. Το γεγονός να κλείσουμε μάτια και αυτιά και να αρνηθούμε να ακούσουμε και να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε δεν είναι αρεστό σε εμάς αλλά συμβαίνει τις περισσότερες φορές αν όχι όλες, μας κάνει κουτούς και κουτοπόνηρους θα έλεγα. Δεν μας βοηθάει να μην αποδεχόμαστε τα λάθη μας και να τα αφήνουμε στην άκρη να υπάρχουν νομίζοντας ότι είναι η ασπίδα μας. Δυστυχώς τη μόνη δικαιολογία που μπορώ να δώσω σε όλο αυτό τον μηχανισμό σκέψης - κουλτούρας - τρόπο ζωής κλπ είναι η αμάθεια και εν συνεχεία η έλλειψη αληθινής ζωής. Είναι πολύ κρίμα να συναντάμε και να διακρίνουμε ανθρώπους με τα συγκεκριμένα άδικα για τους ίδιους χαρακτηριστικά στις μέρες μας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι διακρίνονται χωρίς να το καταλαβαίνουν. Μην επιτρέπετε στους εαυτούς σας να στερούνται τις χαρές και τις στιγμές που χαρίζει η αληθινή ζωή, γιατί η πραγματική ζωή δεν είναι γεμάτη μόνο με χαρές αλλά και με λύπες και στις λύπες θα αποδυναμωθείτε ζώντας με τον συγκεκριμένο κουτό τρόπο. Η μάθηση είναι υγεία να είναι διαρκής....Δεν μαθαίνουμε μέχρι τα 18 - τα 22 - τα 28 και μετά stop, διότι έτσι δεν θα ανακτήσουμε ποτέ τις δυνάμεις μας, δεν θα αποκτήσουμε νέες και δεν θα θεμελιώσουμε τη ζωή που επιθυμούμε να έχουμε. Κάθετι μας μαθαίνει πολλά αυτό μη το ξεχνάτε ποτέ! Να Χαμογελάτε - Να προσπαθείτε - Να αγαπάτε & Να σέβεστε!